Kies stad

Samcheongdong

Seoul heeft zoveel leuke buurten, maar dit is zeker één van onze favoriet! Het is een beetje te vergelijken met Soho in New York. Je vindt er veel architectuur, kunst galerijen, unieke winkels en super leuke café’s.

winkelen in Samcheongdong

Zoek jij kleding of schoenen die worden verkocht in massa productie? Dan heb je hier niets te zoeken. De winkels in Samcheongdong verkopen meestal spulletjes van lokale designers. Deze buurt is heel rustgevend, nonchalant en vooral heerlijk om in rond te slenteren. Elk boetiekje heeft zijn eigen unieke uitstraling, en is heel smaakvol ingericht. De meeste winkels verkopen trendy accessoires of mooie hedendaagse kleding. Als vrouw zul je hier zeker slagen omdat de winkels hier vooral op de womenswear is gericht. Maar geen zorgen, voor de man is er ook genoeg te koop, te zien en te doen!

leuke café’s en restaurants in Samcheongdong

Naast het leuke winkelen, is het hier ook erg gezellig in de middag als het zonnetje schijnt. Je vindt hier de leukste kleine cafeetjes en restaurantjes. Met nadruk op “kleine” want die zijn het leukst! Je hebt er zoveel, dat je niet weet bij welk café of restaurant je naar binnen moet. Wij hebben natuurlijk al een aantal adresjes voor jullie die absoluut moet bezoeken als je in Samcheongdong bent!

Tip: Via Insadong is Samcheongdong makkelijk te bereiken. Wij raden je aan om vanaf hier eerst naar The Bukchon Village te lopen waar je de traditionele huisjes kunt bekijken (zie meer bij “overige”), en zo loop je meteen Samcheongdong in. Oh, en aan het eind van de lange winkelstraat vind je het Samcheongdong park. Hier kun je genieten van de prachtige bomen en al het groen. Een dagje (of meerdere dagen) hier moet je zeker doen als je in Seoul bent!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW