Kies stad

Meyeongdong

Myeongdong in Seoul is een buurt wat meestal wordt vergeleken met Tokyo’s Shinjuku buurt. Dat komt door de drukke straten die volhangen met neon lichtborden, veel winkels, lekker eten en veel, heel veel mensen.

één van de drukste plekken in seoul

Meyeongdong was vroeger een rustige woonwijk, maar door de toenemende winkels is Meyeongdong uitgeroeid tot één van de drukste plekken van Seoul. Op een normale dag wordt deze buurt bezocht door zo’n 1,5 miljoen mensen. Dat kun je jezelf toch bijna niet voorstellen? Maar het is echt waar! In sommige straatjes loop je als sardientjes tegen elkaar aan als het rush-hour is (been there done that!) Maar desalniettemin, is Meyeongdong zeker de moeite waard om langs te gaan omdat het er verschikkelijk gezellig is!

shoppen in meyeongdong geschikt voor iedereen

Shoppen in Meyeongdong is voor iedereen geschikt. Je vindt hier veel lokale maar ook veel internationale winkels. Vooral Japanners houden ervan om naar Meyeongdong te gaan voor Koreaanse cosmetica producten. Deze winkels zetten ook de toon in de straten van Meyeongdong. Meer dan duizend Koreaanse cosmetica merken liggen hier in de schrappen van de cosmetica winkels.

veel japanse restaurants in meyeongdong

En omdat er zoveel Japanners naar Meyeongdong komen, zul je in deze buurt ook veel Japanse restaurants tegenkomen. Ben je dus echte fan van sushi, sashimi, donkatsu of tempura? Dan zul je hier zeker aan je trekken komen!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW