Kies stad

Insadong

Wil jij een echt stukje Seoul proeven? Dan mag je Insadong zeker niet overslaan! In deze buurt vind je vooral veel traditionele Koreaanse spulletjes. Oude boeken, antiek, schilderijen, mooie keramiek en Koreaanse klederdracht kun je hier als de beste kopen. Hier hangt een hele aparte, vriendelijke en gezellige sfeer. De drukke winkelstraten vol met neon lichten, en harde K-pop muziek zul je hier tegenkomen.

Insadong heeft drie verschillende gezichten op een dag

Insadong heeft drie verschillende gezichten op een dag. In de vroege ochtend is het er heel rustig en zul je er niet zoveel mensen tegenkomen. In de namiddag, wordt het drukker en gezelliger op de straten van Insadong. Hier en daar zie je muzikanten liedjes zingen van John Mayer, Jack Johnson of een ander bekend westerse artiest. Midden op de hoofdstraten zie je kraampjes waar ze verschillende Koreaanse snacks, verse kokosnoten sap of typisch Koreaanse limonade verkopen in een zakje. Erg leuk! In de avond trekken de mensen naar de zijstraatjes van Insadong om een restaurantje uit te kiezen. Dit is onze favoriete tijdstip om naar Insadong te gaan!

voor traditioneel Koreaans eten moet je in Insadong zijn!

Insadong is ook de thuisbasis van vele traditionele restaurants, cafes en theehuizen, waar je heerlijk kunt genieten van een afternoon tea of een lekker dinner. Eten hier is anders dan alle andere buurten van Seoul. Hier ervaar je de echte Koreaanse keuken tussen de locals met een traditionele setting. We loved it!

Kunst in Insadong

Daarnaast kent Insadong ook vele kunstgalerieën. Er is zelfs een tour die je naar de bekende galerieën in de omgeving brengt waar je de kunst kunt bewonderen van vele artiesten. Genoeg te doen in Insadong!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW