Kies stad

Le Marais in Parijs

Le Marais is een van de oudste buurten van Parijs en tevens ook één van onze favoriete buurt waar wij heerlijk doorheen struinen als we in Parijs zijn. Le Marais ligt officieel in het 4e arrondissement aan de linkeroever van de Seine, maar een gedeelte ervan is ook te vinden in het 3e arrondissement. Deze buurt kent een diversiteit van veel trendy bars en restaurants, de vele winkeltjes, boetiekjes en kunstzinnige galeries.

Heerlijk wandelen in de straten van Le Marais

In deze prachtige historische wijk is het heerlijk wandelen omdat de oude straten afgeboord zijn met mooie gebouwen en unieke boetiekjes die je nergens anders vindt in Parijs. Deze vind je vooral in de straten zoals Rue des Rosiers, Rue Charlot, Rue du Rio de Sicile en Rue Vieille du Temple. Wil je de grote ketens bezoeken? Dan kan dat ook! De Rue de Rivoli is een grote lange winkelstraat die dwars door Le Marais loopt. Vinden wij persoonlijk minder gezellig, maar is leuk om te zien als je voor het eerst in Le Marais bent.

mooiste plein ter wereld

Wat je ook niet mag missen in Le Marias is de schitterende plein, Place des Vosges. Deze staat bekend als één van de mooiste pleinen ter wereld. In de zomer zitten wij hier graag te genieten van het zonnetje op het gras onder genot van een heerlijk wijntje en wat lekkers.

Wil jij Le Marais ook bezoeken? Neem dan de metro en stap uit bij Hotel de Ville of halte Saint Paul, en bevind je meteen midden in deze heerlijke wijk van Parijs!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW