Kies stad

Södermalm in Stockholm

Een van buurten van Stockholm waar we het meest hebben was Södermalm. Vooral de wijk SoFo in het oosten van Södermalm, waar je veel leuke kleine winkels kan vinden. Södermalm is een eiland gelegen ten zuiden van het centrum van Stockholm. Echter in dit gedeelte van Stockholm is het bijna net zo druk als in het centrum zelf. En terecht! Vroeger woonden hier de arbeidersklasse van Stockholm, die in Södermalm na een harde werkdag op zee kwamen uitblazen in de bars en cafés. Tegenwoordig is Södermalm, vooral in Sofo dus, een hippe wijk met een heerlijke sfeer, gezellige mensen, drukke restaurants en vooral leuke boetiekwinkels.

Södermalm winkels

Södermalm is het gedeelte van Stockholm waar je terecht kan voor superleuke interieurwinkels, kledingboetiekjes, vintage winkeltjes en designwinkels van lokale kunstenaars. Ook al zit er niets tussen wat je wilt kopen, het is gewoon heel erg leuk om er rond te hangen. Je zou het kunnen vergelijken met het Soho van New York. Steeds meer jonge mensen weten daarom hun weg naar Södermalm te vinden.

Södermalm overige

Naast de unieke winkeltjes vind je in Södermalm ook mooie parken en restaurants waar je bij kan komen van al het lopen. Loop een van de restaurants binnen voor een smakelijke lunch of neem een lekker broodje mee om vervolgens een gezellig plekje te vinden in het park.

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW