Kies stad

Restaurant Mazzo in Amsterdam

Voormalige club Mazzo had haar deuren al een tijdje gesloten, toen IQ Creative eigenaar Bert van der leden de locatie geschikt vond als restaurant. Niet zomaar een doorsnee restaurant in Amsterdam. Nee, het moest een laagdrempelig concept zijn met een huiskamer gevoel, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat binnen kan lopen voor lunch en diner. Als eerbetoon aan het verleden heeft de eigenaar van o.a. visrestaurant Nevy, brasserie Witteveen en Supperclub besloten het restaurant naar de oude club Mazzo Amsterdam te noemen.

Italiaans restaurant Mazzo Amsterdam

In restaurant Mazzo wordt voornamelijk gewerkt met Italiaanse producten. Edwin Hathazi, de chef van Mazzo, is zowel in Italië als Nederland op zoek gegaan naar de beste en meest bijzondere producten om de menukaart van Mazzo samen te stellen. Je kunt er terecht voor een goede espresso in de ochtend, lekkere sandwiches of een lichte pasta in de middag en ’s avonds voor een uitgebreid diner met een goed glas wijn. De gerechten zijn simpel, herkenbaar en betaalbaar. Er is gekozen voor eenvoud om de ingrediënten waarmee gewerkt wordt zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Italië staat immers bekend om producten zoals olijfolie, mozzarella en rucola, die van zichzelf al rijk van smaak zijn.

Restaurant Mazzo Interieur

Bij binnenkomst waren wij erg onder de indruk van het interieur van restaurant Mazzo. Met behulp van Architectenbureau Concrete wisten zij een typische huiskamersfeer te creëren door een combinatie van de oorspronkelijke industriële look van het pand en warme elementen zoals de Chesterfieldbanken en de lange aanschuiftafels die de echte Italiaanse familiesfeer benadrukken. Een eyecatcher van restaurant Mazzo in Amsterdam is de hoge, open keukenkast die door het hele interieur loopt en waarin alle producten waarmee gewerkt wordt zijn opgeslagen.
De mooie grote foto’s aan de wand geven precies de belevenis van Mazzo weer: de nieuwe huiskamer van de Jordaan in Amsterdam!

Contact

Telefoon: 020 3446402
Email: info@mazzoamsterdam.nl
Adres: Rozengracht 114
1016 LV Amsterdam

Openingstijden

Maandag: 09:00 - 01:00
Dinsdag: 09:00 - 01:00
Woensdag: 09:00 - 01:00
Donderdag: 09:00 - 01:00
Vrijdag: 09:00 - 02:00
Zaterdag: 09:00 - 02:00
Zondag: 09:00 - 01:00

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW