Kies stad

Restaurant Yokiyo in Amsterdam

3 weken geleden opende Yokiyo haar deuren midden in de rosse buurt van Amsterdam. Het allereerste moderne Koreaanse restaurant in de stad die wij natuurlijk moesten uitproberen! Met de Koreaanse achtergrond van Domingo Atsma, Tim Doornewaard en de internationale ervaring van kok Jaymz Pool (o.a. van Wilde Zwijnen en Trouw), heeft dat uiteindelijk geleid tot deze nieuwe verrijking van Amsterdam.

Moderne Koreaanse restaurant in Amsterdam

Bij binnenkomst begroeten de medewerkers je vriendelijk, en word je vervolgens naar een tafel geleid. Op de begane grond kun je plaats nemen aan de grote lange houten tafels, waar je a la Carte kunt genieten van de Koreaanse gerechten die geserveerd worden vanuit de grote open keuken.
Boven op de eerste verdieping wordt hun omschrijving als ‘Korean Social Food’ waargemaakt. Hier staan vijf ronde tafels waar je gezellig authentiek Koreaans kunt barbecueën vanaf vier personen. Door de extra verlichting hier valt het bijzondere interieur ook meteen op. Modern, speels en uniek. De grote afzuigers die recht boven elke tafel hangen en doen denken aan landende UFO’s spelen hierbij een opvallende rol. Achterin heb je ook nog eens een gedeelte waar je kunt smullen van de chef-koks special menu onder genot van het uitzicht op de Oude Kerk.

Koreaanse barbecue in Amsterdam

Wij gingen natuurlijk voor de Koreaanse barbecue! Normaal gesproken is dit vanaf 4 personen, maar omdat het nog vrij rustig was, mochten wij met zn tweetjes aan de grote tafel zitten. We bestelde een voorgerecht, 2 hoofdgerechten die aangevuld werden met rijst, sla en 3 verschillende banchan’s (koreaanse bijgerechten) en een nagerecht van miso peer en groene thee ijs. De smaken waren goed, alleen waren we van mening dat de porties wat aan de kleine kant waren. Maar ach, ze zijn net pas drie weken open en zitten nog in de opstartfase. Ondanks de schoonheidsfoutjes, vinden wij dat Yokiyo zeker een plekje verdient op Places we Know!

Ben jij net als ons ook zo’n fan van de Koreaanse keuken? En wil je toch iets anders ervaren dan de Koreaanse restaurants die alleen te vinden zijn in Buitenveldert? Bel dan snel voor een tafel bij Yokiyo!

Contact

Telefoon: +31 20 331 45 62
Email: info@yokiyo.nl
Adres: Oudezijds Voorburgwal 67
1012 EK, Amsterdam

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 18:00 - 01:00
Woensdag: 18:00 - 01:00
Donderdag: 18:00 - 01:00
Vrijdag: 18:00 - 02:00
Zaterdag: 18:00 - 02:00
Zondag: 18:00 - 01:00

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW