Kies stad

Vervoer in Kopenhagen


Als je in Kopenhagen bent, zijn er veel mogelijkheden wat betreft het vervoer. Je kunt ervoor kiezen om te lopen, maar veel bezienswaardigheden liggen een stukje uit elkaar. Veel mensen huren daarom een fiets. Het centraal station ligt vlakbij het stadscentrum en is gemakkelijk te vinden.

Fietsen huren

In Kopenhagen zie je veel mensen fietsen. Bijna alle locals hebben een ijzeren mandje op hun fiets waaraan je ze kunt herkennen. Maar ook voor toeristen is de fiets een populair vervoersmiddel. Als toerist hoef je je geen zorgen te maken waar je een fiets kunt huren. Vaak is hier bij het hotel gelegenheid voor, maar ook in het centrum zijn er veel plekken waar je een fiets kunt huren. De prijzen om een fiets te huren lopen uiteen. Gemiddeld huur je een fiets in Kopenhagen voor €20,00 per dag.

Openbaar vervoer in Kopenhagen

Tussen het centrum en de wijk Vesterbro zit het centraal station. Vanuit Centraal Station kun je naar veel plekken reizen, waaronder de luchthaven van Kopenhagen. Het duurt 15 minuten om van Centraal Station naar de luchthaven te reizen en dit kost ongeveer €6,00. Een kaartje koop je bij het loket of bij één van de vele automaten. Ook kun je vanaf Centraal Station met de trein naar Malmö. Malmö is een plaats in Zweden en is een aanrader om te bezoeken! Wil je hier meer over weten? Lees dan gerust de blog: ‘Met de trein naar Malmö’. Naast de trein, is de bus een populair vervoersmiddel in Kopenhagen. Een kaartje kun je kopen in de bus, als je contant geld bij je hebt. Op veel plekken in de stad vindt je bushaltes.

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW