Kies stad

Malmö in Kopenhagen


Ben je van plan om naar Kopenhagen te gaan? Denk dan eens na over een dagje Malmö. Malmö is de op 3 na grootste stad in Zweden en een aanrader om te bezoeken. Via de Sontbrug reis je binnen een half uur van Kopenhagen naar de Zweedse stad. In Malmö heb je veel interieurwinkels met Zweeds design, leuke plekken om te eten en op cultureel gebied is er in deze stad ook veel te zien.

Reizen met de trein

Het Centraal Station van Kopenhagen ligt tussen het stadscentrum en de wijk Vesterbro. Een ticket kun je kopen in één van de vele automaten. Naast de automaten, is er een groot loket waar je ook je ticket kunt kopen en terecht kun voor vragen. Een retourticket van Kopenhagen Centraal Station naar Malmö kost ongeveer €19,00 per persoon. De treinreis duurt slechts 30 minuten.

Winkels en restaurants in Malmö

Zweden is dé stad van interieur en design en barst daarom van mooie interieurwinkels. Een leuke winkel om te bezoeken is Granit. Bij Granit vind je allerlei woonaccessoires met een Scandinavische en minimalistische uitstraling. Daarnaast verkoopt de winkel praktische spullen voor in huis. De prijzen van de producten zijn iets duurder dan gemiddeld. Granit heeft meer vestigingen in Zweden, waaronder een vestiging in Stockholm. Een andere interieurwinkel in Malmö is Designtorget. Zoals de naam al zegt; in deze winkel vind je Zweeds design. Op zoek naar een restaurant waar je lekkere koffie kunt drinken? Breng dan een bezoekje aan Kafferosteriet. Naast goede koffie, hebben ze hier lekkere broodjes en gebakjes. Bij Café Sockerbit zit je goed voor een lekkere lunch.

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW