Kies stad

Kop van Zuid in Rotterdam

De Kop van Zuid is een vrij nieuwe wijk in Rotterdam. Een stukje ongebruikte haventerrein, die later ontwikkeld is tot een prachtig stukje van de stad. Bij deze ontwikkeling speelde de Erasmusbrug een belangrijke rol, die de toegangspoort vormt tussen het centrum en Rotterdam Zuid.

Op de Kop van Zuid ervaar je een grandeur van modern en historisch Rotterdam. De Wilhelminapier was voorheen namelijk de thuishaven van de Holland Amerika Lijn. Prachtige oude gebouwen hebben nu een andere bestemming gekregen. Zo is het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn het huidige Hotel New York, heet de voormalige aankomsthal nu Cruise Terminal en vind je in de oude werkplaatsen onder andere het bekende restaurant Las Palmas van Herman den Blijker.

Manhattan aan de Maas

Door de mix met moderne architectuur van duizenden appartementen en kantoorruimtes, waarvan de wereldberoemde ‘Rotterdammer’ een van de hoogtepunten vormt, wordt de Kop van Zuid ook wel de Manhattan aan de Maas genoemd.

Sinds de opening van de Rijnhavenbrug, kan je bovendien vanuit Kop van Zuid gemakkelijk te voet oversteken naar de populaire wijk Katendrecht.

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW