Kies stad

Restaurant Proef in Amsterdam

In 2004 opende restaurant Proef haar deuren in Rotterdam. Een bijzonder restaurant bedacht door food designer Marije Vogelzang met een uniek concept in een superleuke setting. Puur en eenvoud, dat is waar restaurant Proef voor staat, maar vooral ook het samen delen van eten, dat op proefplankjes wordt geserveerd. Helaas is Proef in Rotterdam inmiddels verkocht, maar gelukkig hebben we hiervoor Proef in Amsterdam teruggekregen! Weliswaar met een andere eigenaar, namelijk de eigenaar van de bekende Bakkerswinkels, maar nog steeds met hetzelfde idee!

Lunch & diner bij restaurant Proef

Bij restaurant Proef in Amsterdam kan je terecht voor zowel een relaxte ongedwongen lunch op zaterdag en zondag als een heerlijk uitgebreid diner van dinsdag tot en met zondag. De menukaart bevat lekkere seizoensgebonden, pure gerechten met zoveel mogelijk lokale producten. Het heerlijke vlees, kazen en verse biologische groente komen van boerderij de Lindenhoff in Baambrugge. Daarnaast heeft restaurant Proef prachtige ambachtelijke charcuterie van Diny Schouten. De smakelijke patisserie en desserts maakt hun chef Niek zelf. Dit wordt geserveerd op een ongewone maar aangenaam verrassende manier. Zoals gezegd op proefplankjes, en een bak koffie krijg je bijvoorbeeld in een jampot.

Restaurant Proef in Westergasfabriek

Restaurant Proef in Amsterdam is gelegen in een klein monument midden in Cultuurpark Westergasfabriek, vlakbij de Gashouder. Een fantastische groene locatie met loslopende kippen in hun heerlijke tuin, waar je in de avond heerlijk kan vertoeven bij het kampvuur.

Onze tip: Bij restaurant Proef in Amsterdam is het ook mogelijk om een picknicktas te bestellen en vervolgens mee te nemen naar het park.

Contact

Telefoon: 020 6822656
Website: www.proefamsterdam.nl‎
Email: info@proefamsterdam.nl
Adres: Gosschalklaan 12
014 DC Amsterdam

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 16:00 - 22:00
Woensdag: 16:00 - 22:00
Donderdag: 16:00 - 22:00
Vrijdag: 16:00 - 22:00
Zaterdag: 12:00 - 22:00
Zondag: 12:00 - 22:00

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW