Kies stad

De Jordaan in Amsterdam

Van oorsprong een typische volkswijk, maar vandaag nog een van de gezelligste buurten van Amsterdam. Het unieke aan deze wijk is dat de ziel nooit verloren is gegaan. De smalle straatjes, scheve arbeiderspandjes, de nostalgische eet tentjes en de leuke markten.

Negen straatjes

Een absolute hotspot voor alternatieve shoppers is de negen straatjes in de Jordaan. Deze mag je zeker niet overslaan. Hier vind je leuke betaalbare boetiekjes, unieke thema winkels, vintage winkels, maar ook de wat duurdere designer merken. Je kan naast het winkelen ook heerlijk (buiten) lunchen in 1 van de gezellige cafés en restaurants die de 9 straatjes te bieden heeft.

Markten in de Jordaan

Wat je ook niet mag missen zijn de markten. De Jordaan kent er vier. Op maandag en zaterdag wordt een groot deel van de buurt omgebouwd tot markt. De Lindenmarkt op de Lindengracht staat er elke zaterdag met haar 232 kramen en is bijna een kilometer lang met de meest uiteenlopende handel. De Boerenmarkt op de Noordermarkt biedt op zaterdag voornamelijk veel verse biologische producten aan. De lapjesmarkt op de Westerstraat staat er op maandag tot 13.00 uur en de leukste markt vinden wij de Noordermarkt die er elke maandag tot 13.00 uur en zaterdag tot 16.00 staat. Hier liggen de leukste koopjes op de loer! Kom vroeg, want het is er altijd druk.

Het dorpse gevoel midden in de stad van Amsterdam maakt de Jordaan een MUST GO!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW