Kies stad

Centrum van Rotterdam

Het fijne van het centrum van Rotterdam ten op zichte van bijvoorbeeld Amsterdam, is dat alles dicht bij elkaar zit. In principe zou je het centrum dus heel goed te voet kunnen ontdekken.

Mocht je dit tóch met de metro willen doen, dan is het goed om een twee metrostations aan te houden. Deze stations zijn bovendien goede herkenningspunten voor het centrum van de stad.

Blaak

Rondom blaak vind je dé architectonische trekpleister van Rotterdam, namelijk de Markthal. Hier moet je ook uitstappen voor de Kubuswoningen en de Oude haven. Bij Blaak zit je ook dicht bij de leuke straten Meent, Botersloot en Pannenkoekstraat.

Beurs

Bij beurs stap je uit middenin het centrum van Rotterdam. Hier vind je de grote winkelstraten zoals de Lijnbaan en de Koopgoot. Bekende winkelketens als de Bijenkorf, Mediamarkt, Footlocker, V&D zijn allen in deze buurt gevestigd. Je bent hier ook dichtbij de Coolsingel en de Meent.

Je moet ook bij station Beurs uitstappen als je naar de culturele Witte de Withstraat wilt gaan. Dit geldt ook voor als je een bezoek wilt brengen aan de leuke Van Oldenbarneveldstraat.

De Witte de withstraat is ook makkelijk te bereiken via station Eendrachtsplein. Net als Chinatown en Museumpark.

Centrum van Rotterdam: info, metrostations, straten, foto's, Blaak, Beurs. Klik hier!

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW