Places we Know

Centrum in Kopenhagen

Winkelstraat Strøget

Midden in Kopenhagen ligt het stadscentrum. De bekendste winkelstraat die door het centrum loopt, is de straat Strøget. In deze straat vind je grote warenhuizen en allerlei winkels. Winkels als Zara en H&M, maar ook typisch Deense winkels. Als je door Strøget loopt, vind je verschillende zijstraten. In deze zijstraatjes ontdek je de kleinere winkels en boetiekjes. Vooral de Kompagnistræde is een erg leuke straat. Twee leuke winkels in deze straat om te bezoeken zijn Mant en Liebe. Lekkere koffie drink je hier bij Kompa 9. Ook de Laederstraedet, Pilestraede en de Grønnegade zijn straten in het centrum waar mooie winkels en restaurants zitten.

Winkels in het centrum

Het centrum van Kopenhagen barst van mooie winkels. Mijn persoonlijke favoriet is HAY house. Deze winkel verkoopt prachtige spullen van het Deense merk HAY en is een bron van inspiratie voor de interieurliefhebber. Andere mooie interieurwinkels zijn Stilleben en Mant. Het centrum heeft veel leuke kledingwinkels, zoals &otherstories. Søstrene Grene is een leuke winkel als je op zoek bent naar een cadeautje. Let op: op zondag zijn veel winkels in het stadscentrum dicht. Restaurants zijn wel open op zondag.

Restaurants in het centrum

Er zijn veel plekken in het centrum waar je kunt ontbijten, lunchen of dineren. Bij Atelier September en The Yogurt Shop kun je lekker ontbijten. In de Pilestraede zitten 42raw en Paleo, twee healthy restaurants met lekkere ontbijt- en lunchgerechten op de kaart. Onder het HAY house zit Norden. Bij Norden kun je de lekkerste taart van Kopenhagen eten. Bij Höst kun je heerlijk dineren, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Lekkere pizza eet je bij Gorms.

Mobiele versie afsluiten