Places we Know

Cheung Chau Island

Zin om even van de drukte te ontsnappen? Ga dan een dagje naar Cheung Chau Island. Een rustig vissersdorpje waar alles er heel relaxed aan toe gaat.
Je kunt lokale tempeltjes bezoeken en uren lang wandelingen maken langs de rotsen met super mooie uitkijkpunten over de Zuid-Chinese zee.

Lekker seafood op Cheung Chau Island

Cheung Chau staat ook bekend om haar seafood eetkraampjes. Die vind je langs de boulevard zij aan zij waar ze allemaal dezelfde soorten vis, schaal-en schelpdieren verkopen. Je kiest uit de zogenaamde aquariums uit wat je wilt eten, geeft je sausje door, en zij maken het voor je. Heerlijk!

gouden stranden op Cheung Chau Island

Oh jawel, Hong Kong is ook gezegend met gouden zandstranden. Die vind je hier ook op Cheung Chau Island. De meest populaire strand is Tung Wan. In het weekend is het er overvol en super gezellig.
Kijk er niet raar van op als je locals in een t-shirts met een pet op ziet zwemmen. Dit doen ze niet omdat ze preuts zijn of zich schamen voor hun lichaam, maar puur omdat Chinezen er niet van houden om bruin te worden.

Cheung Chau Island is zeker een must go als je een andere kant van Hong Kong wilt zien. Wij bezoeken dit vissersdorpje in ieder geval wel elke keer als we een bezoekje brengen aan Hong Kong.

Mobiele versie afsluiten