Kies stad

Exchange hotel in Amsterdam

Het Exchange hotel vind je in hetzelfde gebouw als de winkel OPTIONS! en All day Breakfast restaurant Stock in Amsterdam. Met Rokin als locatie is het Exchange hotel ook onderdeel van het stadsvernieuwsproject ‘De Rode Loper’. Deze heeft als doel om het Damrak te verfraaien als entree van de stad.

Exchange hotel x Amsterdam Fashion Institute

Het Exchange hotel is een bijzonder hotel waar mode en architectuur samenkomen. Alle 61 kamers zijn namelijk ingericht en vormgegeven door vierdejaars studenten van het Amsterdam Fashion Institute, die de kamers als modellen op de catwalk moesten zien. De initiatiefnemers wilden dat de ontwerpers echt elk object in een hotelkamer meenamen in hun ontwerp. Dus het bedlampje, een tafel en een stoel zijn de accessoires van de outfit.

Exchange hotel Amsterdam kamers

De samenwerking met de AFMI heeft geresulteerd in creatieve en vooral verrassende kamers die erg divers zijn. Elke kamer is een totaal andere beleving. Romantische zielen kunnen in slaap vallen in de op Marie Antoinette geïnspireerde kamer, waar de wand oogt als een korset en de rok, via het bed, doorloopt over de grond. Wie liever wegdroomt in een meer minimalistische omgeving is er een kamer gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm, waar niets is wat het lijkt.

Exchange hotel Amsterdam prijzen

Ook in prijs biedt het Exchange hotel in Amsterdam ieder wat wils, want Hotel The Exchange heeft net als het Lloyd Hotel kamers van 1 tot en met 5 sterren met prijzen tussen de 80-250 euro

Wil je een keer wat anders dan een standaard kamer? Boek dan zeker een overnachting in The Exchange. Tip: de Juttekamer en Rembrandtkamer vinden wij een absolute aanrader!

Fotografie: Mirjam Bleeker

Contact

Telefoon: +3120 530 2010
Adres: Damrak 50
1016 GB, Amsterdam

Plaats een reactieVolg ons op Instagram

@PLACESWEKNOW